Babičkine maslové rožky

Jedna z mojich záľub je pečenie. Asi milujem ten pocit, keď niečo vytvorím a potom sa pozerám na ostatných ako to s chuťou jedia...teší ma tento pohľad :)
Rada skúšam nové recepty, ale občas dám prednosť tradičným, už rokmi overeným receptom mojej maminky alebo babky. 
Tento víkend som stavila na klasiku - maslové kysnuté rožky. Výsledok bol jednoznačný...na tácke sa dlho nezdržali. 
Tu je recept a postup ako si ich upiecť. 
Na prípravu budeme potrebovať :
1kg špeciálnej múky
6 dcl mlieka
1 droždie
1 lyžička soli
2 lyžice kryštál. cukru
15 dg rozpusteného masla
Postup:
Pripravíme si kvások z mlieka, droždia a cukru. Pripravený kvások pridáme k múke, soli a pomaličky prilievame rozpustené maslo. Vytvoríme si z cesta 6 dielov - 6 malých bochníkov, ktoré necháme polhodinu kysnúť.
 Každý bochník po polhodine rozvaľkáme a rozdelíme na 8 častí - 8 trojuholníkov, ktoré naplníme (tým čo máme radi, niekto slivkový lekvár, orechy, džem, podľa chuti alebo čo chladnička dá :)
 Každý trojuholník zakrútime v smere zvonku dovnútra.
 Pripravené rožky necháme ešte kysnúť polhodinu. Po polhodine ich potrieme vajíčkom a pečieme v rúre na 180°.
 Keď už majú zlatistú farbu, vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Nakoniec ich môžete pocukriť a vychladnuté podávať.
U nás niekedy nestihnú ani vychladnúť :D 
Želám dobrú chuť xxx Vaša Verka 

Komentáre

  1. Verka, tie rožky vyzerajú fantasticky, určite tak aj chutia :) Nech sa darí! Maja

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára