Pamätáte si na reláciu 15 minútový kuchár? V mojej domácnosti pri dvoch chlapoch si ním občas pripadám aj ja, mať za 15 minút hotové jedlo, minimálne fajnú polievočku.
Dnes som pracovala s fantáziou a čo chladnička dala, pozrite si výsledok.
- 2 veľké mrkvy
- 2 petržleny
- 1/2 póru
- 1/2 červenej cibuľky
- cesnak - podľa chuti 2-3 strúčiky
- 1/2 maslovej tekvice
- kúsok masla a olivový olej
- soľ, čierne korenie
- smotana na šľahanie 33%
- petržlenová vňať
Najprv si nakrájame všetku zeleninu, s ktorou budeme pracovať.
Rozpustíme si v hrnci kúsok masla a pár kvapiek olivového oleja. Pridáme na drobno nakrájanú červenú cibuľku.
Po chvíli pridáme všetku zeleninu okrem póru, pretože ten sa varí krátko.
Za ten čas si v kanvici prevaríme vodu, ktorou zeleninu podlejeme, aby sa pekne dusila približne 15 minút.
Keď je mrkva polomäkká pridáme pór a podľa hustoty aj vodu. Osolíme, okoreníme.
Akonáhle je všetka zelenina mäkká, polievku stiahneme z platne a ponorným tyčovým mixérom zeleninu rozmixujeme. Kto má chuť môže si zjemniť polievku smotanou na šľahanie, tak, že dolejeme požadované množstvo a nechá prejsť varom.
Dobrú chuť xxx
Komentáre
Zverejnenie komentára