Polievočka na zahriatie

Pamätáte si na reláciu 15 minútový kuchár? V mojej domácnosti pri dvoch chlapoch si ním občas pripadám aj ja, mať za 15 minút hotové jedlo, minimálne fajnú polievočku.
Dnes som pracovala s fantáziou a čo chladnička dala, pozrite si výsledok.

Na polievku na zahriatie budeme potrebovať:

  • 2 veľké mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1/2 póru
  • 1/2 červenej cibuľky
  • cesnak - podľa chuti 2-3 strúčiky
  • 1/2 maslovej tekvice 
  • kúsok masla a olivový olej
  • soľ, čierne korenie
  • smotana na šľahanie 33%
  • petržlenová vňať

Varila som v dvojlitrovom hrnci, takže v prípade, že máte v kuchyni iný objem hrnca prispôsobte množstvo zeleniny, tak aby pokrývalo 3/4 hrnca.

Najprv si nakrájame všetku zeleninu, s ktorou budeme pracovať. 

Rozpustíme si v hrnci kúsok masla a pár kvapiek olivového oleja. Pridáme na drobno nakrájanú červenú cibuľku. 

Po chvíli pridáme všetku zeleninu okrem póru, pretože ten sa varí krátko. 

Za ten čas si v kanvici prevaríme vodu, ktorou zeleninu podlejeme, aby sa pekne dusila približne 15 minút. 

Keď je mrkva polomäkká pridáme pór a podľa hustoty aj vodu. Osolíme, okoreníme.


Akonáhle je všetka zelenina mäkká, polievku stiahneme z platne a ponorným tyčovým mixérom zeleninu rozmixujeme. Kto má chuť môže si zjemniť polievku smotanou na šľahanie, tak, že dolejeme požadované množstvo a nechá prejsť varom.


TIP pre tých, ktorí majú radi sladko-pikantnú chuť, pridajte si na záver okrem petržlenovej vňaťky kúsok nadrobno nastrúhaného zázvoru MŇAMKA :)

Dobrú chuť xxx

Komentáre