Baby story - Part I. Každodenná starostlivosť o dieťa

Odkedy mám blog ešte som sa nevenovala detskej téme, a pritom to je záležitosť, ktorú riešim dennodenne. Už od narodenia bábätka riešime, čo s jeho citlivou pokožkou. V čom ho kúpať, čím ho natierať a či používať aj nejakú doplnkovú staroslivosť.
My sme si počas tých 14 mesiacov prešli viacerými produktmi každodennej starostlivosti pre najmenších a v tomto článku sa venujem súhrnu produktov, ktoré u nás nájdete najčastejšie. Článok je určený nielen pre súčasné, ale aj budúce maminy. 
1. dejstvo - kúpanie :)
Náš drobec by vo vode najradšej aj spal, miluje vodu a čľapkanie sa v nej odmalička. Kúpať sme ho začínali s klasickým mydlom zn. Bupi, ale jeho citlivej pokožke to dlho nerobilo dobre. Detičky si svojím vývinom prejdú rôznymi reakciami na okolie, jednou z nich je aj detský ekzém vyskytujúci sa v záhyboch ako začervenané alebo suché miesto. Tiež sme sa s tým stretli, preto bolo potrebné kúpať drobca v špeciálnom produkte Oilatum Plus. Jedná sa o kúpelňové aditívum, pol uzávera sa pridáva do kúpeľa a v tomto sa dieťa okúpe. Je dostupný v lekárňach, pretože jeho zložky obsahujú dva typy liečív, a to ľahký tekutý parafín a antimikrobiálne lieky, ktoré pôsobia proti mikróbom. Jeho pravidelným používaním sa detský ekzém úplne vytratil...nadobro...a možno aj navždy, uvidíme. Po čase sme vyskúšali kozmetiku Hipp baby, určenú na veľmi citlivú pokožku. Pena do kúpeľa sa dá kúpiť aj v balení v tvare kačičky a následne už len dokupujete náhradné náplne. Je nami osvedčená a zatiaľ používaná bez akýchkoľvek negatívnych skúseností. 

2. dejstvo - ošetrenie pokožky po kúpaní
Toto "dejstvo" náš malý už nemá až tak v obľube, keďže je mimo vodného sveta :), ale po každom kúpaní je potrebné pokožku dieťatka správne ošetriť. Je vhodné použiť telový krém, mlieko alebo emulziu, s ktorou natrieme celé telo drobčeka.Od narodenia sme používali telové mlieko značky Bubchen. Mlieko sa dobre vstrebalo hneď po osušení pokožky. S obsahom slnečnicového oleja a vitamínu E prináša prirodzenú ochrannú bariéru pokožky a zvyšuje hebkosť. Samozrejme dôležitou časťou tela, ktorá si vyžaduje osobitnú starostlivosť, keďže u malých bábätiek je takmer 24 hodín obalená plienkami je detský zadoček. Vlhčené utierky používame najčastejšie od značky Babylove, dostupné v dm drogerie, na obrázku sú síce utierky dostupné v Lidli, ale to len preto, že ich občas beriem na striedačku a tie sú momentálne doma, takže poslúžili ako rekvizita :) Tak ako vlhčené utierky, tak aj krémiky na zadoček sa snažím striedať, väčšinou je to Bepanthen krém alebo Sudokrém. Bepanthen je taký krémovejší, sudokrém má skôr tuhšiu konzistenciu, ale každá pokožka si vyžaduje niečo iné, takže treba striedať. Plienky, ktoré sú pravidelným artiklom našich nákupov boli dlhodobo len Pampers. Aj ja som bola omámená reklamami, ktoré proste Pampers vykresľujú ako značku symbolizujúcu, že je to to najlepšie pre Vášho drobca. Z času na čas sme vyskúšali plienky Floralys dostupné v Lidli a už sme pri nich ostali. Čo sa týka absorpcie a pohodlia, úplne sa vyrovnali oveľa drahšej značke. 

Keďže je teraz zima a niekedy poriadne mrazivá, tak ako vy nezabúdate na svoje pery, ruky, tvár chrániť pred mrazom, tak nezabúdajte ani na detskú pokožku. Ja to praktizujem s krémikom na tvár značky Bubchen, ktorý obsahuje mandľový olej, včelí vosk, bambucké maslo a alantoín, takže dokonale chráni pred nepriaznivým počasím a mrazom tvár drobca. Okolie pier sme mali občas vysušené, ale po použití ABCDerm Perioral od značky Bioderma zmizli príznaky možno hneď po druhom použití. 

Komentáre