Baby story - Part III. Keď sa obliekame

Obliekanie nie je tou najobľúbenejšou aktivitou, ktorú by náš drobec obľuboval. Už odmalička sme mu museli robiť všelijaké opičky, len aby sa nechal obliecť. A keď je zima, tak to je niekedy dosť náročné, kým ho vystrojím vonku...ja sa dvakrát spotím a vonku vychádzam s tým, že vo vonkajších dverách sa obzerám, či som si nenechala pyžamo alebo iný nevhodný odev do externého prostredia. Nie je to každodenný scenár, ale táto situácia je nám dosť známa. Poznám maminy, ktorých detičky to neberú nejako vážne, čo sa týka obliekania a poznám aj prípady, kde je to aj stokrát horšie ako u nás, takže týmto, fandím maminám, ktoré to majú oveľa ťažšie ako ja, a v dobrom závidím maminám, ktoré to s prehľadom zvládajú ☺Prijímam akékoľvek rady a tipy ako si uľahčiť túto moju situáciu ☺

Oblečenie detičiek
Kojenecké oblečenie väčšinou začína veľkosťou 50 a rozmedzie medzi nasledujúcimi veľkosťami je 6, čiže začíname s veľkosťou 50, ďalej sú to 56, 62, 68, 74, 80, 86, 92 a tak ďalej. Niektoré obchodné reťazce číslujú veľkosti oblečenia podľa týchto čísel, niektoré používajú na označenie detského, resp. kojeneckého oblečenia vek, čiže veľkosti sú rozdelené na základe mesiacov, väčšinou 0-3 mesiace, 6-9 mesiacov, 10-12 mesiacov, 12-18 mesiacov a tak ďalej.

Prvotne sme si prešli obdobím, kedy sme používali len perinku a tenučký kojenecký overal. Zo začiatku je bábo veľmi krehké, takže uprednostňovala som oblečenie, ktoré nebolo treba obliekať cez hlavičku, napr. nátelníky, ktoré sa zapínali alebo šnurovali na boku a kojenecké dupačkové nohavice. Okrem iného sme používali rôzne dupačky, polodupačky, overaly, súpravy. Keď už mal drobec približne 3 mesiace, bežným oblečením boli body a nohavice. Samozrejme na nôžky sa takému bábu môžu dávať tzv. capačky, veľmi jemné topánočky alebo ak si to nevyžaduje prostredie, tak len ponožky.
aktuálna kolekcia hm.com/deti
Do vonkajšieho prostredia som sa držala pravidla, že novorodenec musí mať o jednu vrstvu navyše ako my dospelí. Zásady vrstvenia a cibuľového obliekania sa držím dodnes. Treba brať do úvahy, že do kočíka je v zimných mesiacoch samozrejmosťou fusak, prípadne ešte aj deka, takže tomu treba prispôsobiť vrstvenie oblečenia. Samozrejme je iné, ak dieťa prenášame napr. v nosiči, prípadne v tzv. vajíčku pri prevoze v aute. Každému spôsobu je treba prispôsobiť oblečenie inak. Keďže dojčatá a batoľatá do troch rokov majú problémy s termoreguláciou (t.j. udržiavať a strácať teplo) hlavným indikátorom, či je Vášmu drobcovi teplo alebo zima je záhlavie, krk a horná časť hrudníka a nie ruky, tvár ani nos.

V súčasnosti máme veľkosť 86-92 a keď sme doma, obliekame si väčšinou tepláky a body. Radšej obliekam body ako len klasické tričká. Keď lozíme, naháňame sa, šantíme, tak je lepšie, ak nemá holý chrbát alebo bruško.
                                 

Páčia sa nám farby a vzory, ale predovšetkým pri nákupe uprednostňujem možnosť nákupu napr. trojbalenia. Môj obľúbený je eshop hm.com a náhodne som sa dostala k stránke littlerebel. Pri prvých pokusoch o samostatné jedenie si to väčšinou zlízne oblečenie, takže je dobré zásobiť sa väčším množstvom vrchných aj spodných dielov. Keď sa niekam chystáme, tak radšej si oblečieme viac vrstiev, napr. body a svetrík alebo body a košeľu...
                                      
                    Máme radi     športový "look"                         aj               elegantný "look"

Komentáre