Home Office

Mnohé profesie majú možnosť pracovať z domu. Priznám sa, home office som po nástup na materskú dovolenku dosť často využívala, pretože v rámci mojej pracovnej náplne mi bol umožnený. Niektorí sa sťažujú, že ich doma všetko rozptyľuje, iní práveže domáce prostredie uprednostňujú. Ja som za zlatú strednú cestu. Občas to padlo vhod, že som pracovné záležitosti mohla vybaviť v pohodlí domova. Na druhej strane, potrebovala som aj tú každodennú rutinu, ráno vstať, lebo tam niekde ma čakajú, niekde mám to svoje miesto, kanceláriu, kolegov, meeting miestnosti a podobne.
Pinterest.com
Práca z domu si vyžaduje upraviť domácnosť, keď už nie samostatnou izbou - pracovňou, tak aspoň kútikom v niektorej z obývacích izieb. Ak patríte medzi profesie, ktoré pracujú aj formou home office a doma na to nemáte úplne vyhradené miesto, prípadne hľadáte nové inšpirácie, tak tento článok je určite pre vás.

Inšpirovala som sa škálou produktov, ktoré aktuálne ponúka Jysk. K vybaveniu home office priestoru vo vlastnej domácnosti je potrebných pár nevyhnutností.

1. Stôl
Jysk.sk

Závisí na vás, aký štýl uprednostňujete. Buď je to klasický pracovný stôl so zabudovaným systémom, či už s poličkami alebo šuflíkmi. Druhou možnosťou je moderný štýl s tzv. škandinávskym dizajnom. Treťou možnosťou je tak trocha nádych rustikálnosti a starožitnosti. Ak do nákupu stola neplánujete veľa investovať, tak je tu možnosť namontovať o voľnú stenu dosku a použiť ju ako písací stôl.

2. Stolička alebo kreslo
Jysk.sk
K stolu automaticky patrí nejaké sedenie. Opäť je tu zopár možností. Dnes už je trendy spájať a prepájať rôzne štýly, takže nemusíme sa striktne držať toho, že ak sme si vybrali starožitný písací stôl, zákonite nám treba aj takú stoličku. Stačí si vybrať od klasických cez moderné typy stoličiek. Niekto uprednostňuje kancelárske kreslo pred stoličkou, ktoré môže oživiť priestor napr. farbou a nemusí byť len štandardne v čiernej farbe. 

3. Úložné systémy
Jysk.sk

Ak okrem notebooku potrebujete umiestniť niekde boxy alebo šanóny s dokumentmi alebo pracujete s knihami či časopismi, prípadne máte iné pomôcky, ktoré sú nevyhnutné pre vašu pracovnú činnosť, je potrebné nájsť im ich miesto. Na to poslúži regál či policová knižnica. Okrem toho môže mať funkciu predelenia pracovného od ostatného priestoru. Ak nepotrebujete nič iné len pracovný stôl a stoličku, ale predsa chcete nejako oddeliť home office priestor, použite napríklad paravánovú stenu.

4. Pripomienky, poznámky & drobnosti
Jysk.sk
Na maličkosti ako sú korešpondencia, poznámkový blok, prospekty a iné materiály, ktoré potrebujete po ruke, sú k dispozícii rôzne organizéry, police alebo závesné tabule, prípadne malé komody.

5. Doplnky 
Jysk.sk

Home office je priestor, kde potrebujete tvoriť, takže zíjde sa zopár maličkostí, ktoré ten váš pracovný kútik už len pekne doplnia. Jedným z nich je štýlový drevený kalendár, prípadne stolné hodiny. Ak máte k dispozícii magnetickú plochu, môžete využiť magnetické farebné štipce na krátke poznámky. Podobnou záležitosťou je kovový stojan, kde okrem poznámok môžete zavesiť motivačné odkazy alebo fotografie či pohľadnice. Veľmi trendy sú svetelné stojany, ktoré si môžete pomocou písmen vyskladať podľa vlastného gusta.
Jysk.sk

Priestor, v ktorom pracujete by vás nemal pri práci rozptyľovať​, ale mali by ste sa v ňom dobre cítiť. Dotvoriť ho môžete obrazmi, zeleňou, kobercami, košíkmi a pod.
Jysk.sk
Ak je pracovný kútik umiestnený v menej osvetlenej časti miestnosti, určite netreba zabudnúť na osvetlenie prostredníctvom stolných či stojacich lámp. Môžete sa vyhrať s dizajnom a štýlmi, ktoré sú v ponuke alebo staviť len na klasiku či užitočnosť. 

Ako komplexný obraz home office kútika som našla pár inšpiratívnych tipov na Pinterest.com:












Komentáre