Kardigány

Každý z nás má nejaký obľúbený kúsok, ktorý rád nosí. Niekto obľubuje džínsy, iný zase tričko alebo košeľu...ja osobne veľmi rada nosievam kardigán. Je to praktické oblečenie, ktoré sa hodí k športovému či elegantnému typu outfitu. Siaham po ňom dosť často, keď potrebujem len tak "prehodiť" niečo cez seba ☺. Práve na jar je kardigán osvedčeným kúskom, pretože počasie je veľmi premenlivé, chvíľu je teplo, priam to vyzerá na letný deň a o hodinu už môže byť situácia úplne iná.

Spring Cardigan by ansev on Polyvore featuring Helmut Lang, Kendall + Kylie and MANGO:
polyvore.com
Podobne ako pri inom druhu oblečenia aj kardigán si môžete zaobstarať v rôznych vzoroch (kvetinové, prúžky, tzv. aztécky vzor), v rôznych farbách (na jar sú to hlavne tzv. pastelkové, ale výber je naozaj široký od jasnej oranžovej až po kaki farbu), v rôznych dĺžkach (či už do pása, pod zadok alebo sú kardigány s maxi dĺžkou až po lýtka, ktoré skôr lichotia vyššej postave). 
pinterest.com
S vreckami, opaskom, brošňami, flitrami, čipkou, módnymi volánmi, patentmi alebo bez, k športovej alebo elegantnej postave, kardigán dodáva outfitu určitý šmrnc. 
pinterest.com
Pôvodne bol kardigán pánskym druhom oblečenia, veľmi obľúbeným prevažne u rybárov vo Francúzsku a Anglicku, pretože poskytoval dostatok tepla. Už dávno nie je určený len na sychravú jeseň, či zimu. Kardigán je obľúbeným kúskom u viacerých módnych dizajnérov, ktorí ho celoročne komponujú do svojej tvorby ako neodmysliteľnú súčasť dámskeho aj pánskeho šatníka.
V mojom šatníku vyhráva zatiaľ kategória "klasika" :) v kombinácii púdrovo-ružovej, sivej a béžovej. Praktické oblečenie, ktoré sa hodí na každý deň. Môžem ho zladiť športovo s tričkom a džínsami alebo elegantnejšie s blúzkou, či topom a nohavicami a hor sa do ulíc ☺

A čo vy, nosievate tento kúsok?

Komentáre