Cestovná horúčka

Shutterstock


Cestovanie milujem už odmala. Stále som mala prichystanú plátenú tašku a chystala sa s našimi niekam na výlet. To mi ostalo dodnes. Pritom je to jedno, či idem niekam na dva týždne alebo na pár dní. Teším sa z toho, že niečo nové uvidím a zažijem. 


Pred samotným výletom predchádza pre niekoho obľúbená, pre niekoho menej obľúbená činnosť, balenie. Každý má iný systém, mne sa osvedčilo napísať si zoznam a už len podľa neho sa zariadiť, prípadne ku koncu skontrolovať všetky skrinky, šuflíky, či sme niečo nezabudli ☺☝.

Je rozdiel, či sa chystáte len na pár dní alebo niekoľko týždňov, je rozdiel, či plánujete cestu niekam, kde bude nonstop 40° alebo ostanete verní našej, možno troška chladnejšej klíme. Ja sa pri balení vecí na približne  týždeň riadim týmito krátkymi pravidlami.

# Pravidlo č. 1 Vrstviť
Ak idete niekam, kde je zvyčajne premenlivé počasie, je dobré zbaliť si na cestu také veci, ktoré viete vrstviť a podľa počasia vrstvy oblečenia pridávať alebo odoberať.

# Pravidlo č. 2 Nekomplikovať
Zobrať si so sebou to, v čom sa cítite dobre a čo je ľahko kombinovateľné, tzn. topy v bielom, čiernom, farebnom a vzorovanom prevedení (prúžky, zvierací vzor, bodky, čokoľvek, čo máte radi). Na pintereste nájdete veľa rád k tomu ako jednoducho a pekne si vymyslieť dovolenkové outfity.

# Pravidlo č. 3 Nevyhnutnosti
Nezabudnúť v prvom rade zbaliť peňaženku, mobil, kľúče, doklady, prípadne lieky, ktoré užívate. Lebo bez bieleho, či čierneho topu by ste sa určite zaobišli, ale bez týchto nevyhnutností by to asi bolo "veselé". 

# Pravidlo č. 4 Cestovné balenia
V prípade kozmetiky zvoľte cestovné balenia. Určite počas Vášho pobytu neminiete 250 ml šampónu alebo sprchovacieho gélu. Tieto balenia vám ušetria aj miesto v batožine, čo sa určite zíjde. 

# Pravidlo č. 5 Náhradná obuv
Nikdy neviete, čo sa môžete stať, preto majte so sebou primeranú náhradnú obuv.

# Pravidlo č. 5 Dobrá nálada
Účelom dovolenky má byť relax a spoločne strávený čas so svojimi blízkymi, preto myšlienky zamerané na prácu a každodenné povinnosti nechajte doma a zoberte si so sebou len dobrú náladu. Tá sa bude druhými len násobiť. 



pinterest.com


Moje cestovateľské kozmetické kúsky od Yves Rocher, Himalaye, Nuxe a Catrice.



Komentáre