Jesenný dekor

Babie leto je za nami a nastúpila pravá jeseň. Doteraz sme maximum času trávili vonku, avšak už sa skôr stmieva a dlhé večery trávime viac vo svojich príbytkoch. Teraz je ten čas na ich zútulnenie. Niekto možno automaticky vymieňa textil v domácnosti (obrusy, obliečky, záclony a pod.) vo svetlých žiarivých letných farbách za tmavšie odtiene,  ľahké vzdušné materiály za hrejivé a pod.
Jesennú atmosféru vám vytvoria aj rôzne bytové doplnky alebo vlastnoručne vyrobené dekorácie. Pri dekoráciách je potrebné sa rozhodnúť, či ich chceme na stôl, dvere, okno, prípadne do akej miestnosti (chodba, kuchyňa, či obývacia izba).

Snáď najjednoduchším spôsobom pri tvorbe jesenných dekorácií a aranžmánov je vyplnenie tácky, zvyšného darčekového koša, lampáša, misky, kvetináča, debničky či vedierka rôznymi jesennými plodmi, lístím, šiškami a pod. Ak pridáte jednoduchú svetelnú reťaz, tak aj po večeroch sa môžete kochať výzdobou. Pri ľubovoľnom vypĺňaní vám môžu pomôcť aj deti, s ktorými na jesennej prechádzke, či v záhrade najprv nájdete materiál na tvorbu vašich jesenných dekorácií.
zdroj: Pinterest
Hovorí sa, v jednoduchosti je krása. Jesenný dekor môže byť úplne jednoduchý, stačia konáre vo váze, na ktoré môžete zavesiť lístie, gaštany, žalude a ďalšie plody.
Zaujímavou dekoráciou sú reťaze a girlandy z lístia alebo z jesenných plodov. Lístie môžme s detičkami obkresliť na farebné papiere, vystrihnúť, prilepiť na šnúrku a vešať. Prípadne použiť klasické drevené štipce na prádlo a pripevniť nimi listy na špagát alebo šnúrku, či stužku.
zdroj: Pinterest

Sviečky nemusia ostať len na podnosoch alebo v klasických svietnikoch, ak chcete niečo vlastnoručne vyrobené, pripravte si prázdnu sklenenú fľašu alebo vázu. Ďalej si pripravíme celú škoricu alebo konáriky, či lístie. Pripevníme ich o nádoby pomocou špagátu alebo obojstrannej lepiacej pásky, či tavnej pištole. Ak sa vám nechce nič lepiť alebo viazať, použite šišky, kukuricu či
šípky, ktorými vysypete nádobu určenú na sviečku.
zdroj: Pinterest



Samozrejme k jesennému dekoru patria určite venčeky. Prinášam inšpirácie, ktoré sme vytvorili my doma. Všetky venčeky majú polystyrénový základ, v prvom prípade sme celý venček obmotali špagátom a prilepili tavnou pištoľou umelé kvety a zeleň. V druhom prípade sme celý venček obmotali textilnou stuhou a prilepili šišky, kukuricu, konáriky zo záhrady. V treťom prípade je venček pripravený skôr ako dekorácia na stôl, pretože je obložený po celom obvode gaštanmi, takže je pomerne ťažký. Okrem gaštanov sme použili opäť konáriky, vysušené plody a niektoré gaštany sme ponechali v obale.
Želám vám príjemné jesenné chvíle v kruhu najbližších☺




















Komentáre