Jeseň je tu

Letné ležérne dni vystriedali jesenné dni s každodenným kolobehom pracovných a školských povinností. Nie všetci túto zmenu vnímajú pozitívne. Predstava kratších, zahmlených či upršaných dní zatieňuje to, čo je na jeseni zaujímavé. Inšpirujte sa tipmi, ako si z jesene urobiť jedno z najpríjemnejších ročných období.



Pripravte si chutné jedlo zo sezónneho ovocia a zeleniny

Veľmi obľúbenou zeleninou v jeseni je tekvica hokkaido, z ktorej sa dá pripraviť niekoľko rôznych jedál. Ak nemáte veľa času, stačí hokkaido dôkladne umyť, pokrájať, pokvapkať trochu olivovým olejom, kto chce môže pridať čerstvé bylinky či cesnak a dať upiecť. Pečené hokkaido je chutné ako príloha aj ako samostatné jedlo. Aktuálne prebieha aj sezóna sliviek, hrušiek a jabĺk. Využite naše sezónne ovocie a upečte koláč. Kysnutý koláč so slivkami a posýpkou, či zdravšiu verziu – slivkový crumble, na ktorý nepotrebujete veľa, len jemné ovsené vločky, kúsok masla, slivky, škoricu a cukor alebo med.

💡Tip navyše : vyskúšajte kombináciu slivky a kardamón 



Uvarte si teplý čaj

Jeseň je ideálnym časom na pitie čajov. Objavujte nové chute a kombinácie, ktoré ste doteraz nepili. Ak cítite, že potrebujete posilniť imunitu, určite vyskúšajte čaje s rakytníkom alebo echinaceou.

Rozžiarte svoj domov sviečkami

Hrejivý pocit získaný zo svetla sviečok je počas sychravých dní nevyhnutný. Rozhodnite sa pre niekoľko svietnikov a žiariacich vonných alebo neparfumovaných sviečok rôznych tvarov a veľkostí. Rozmiestnite ich po svojom príbytku, tak aby vám spríjemňovali spoločné chvíle doma.

Vytvorte si jesennú dekoráciu

Vyskúšajte kombináciu vresu, chryzantémy a ozdobnej trávy v terakotovom kvetináči. Radosť z vlastne vyrobenej dekorácie vás bude sprevádzať celú jeseň.

Nezabudnite na pohyb

Pohyb vonku, v prírode je pre fyzické a duševné zdravie prospešné. Vyberte sa na jesennú prechádzku a zbierajte lesné plody, či lístie, z ktorých počas upršaných dní môžete tvoriť s deťmi.

Komentáre